You are here
Home > Teknologji > Inxhinierët shpikin monitorin që përmirëson shikimin

Inxhinierët shpikin monitorin që përmirëson shikimin

http://botashqip.com/inxhinieret-shpikin-monitorin-qe-permireson-shikimin/

Për të gjithë personat të cilët kanë nevojë për lente korrektive, për të përdorur pajisjet dixhitale, tashmë do u vijë në ndihmëmonitori që korrigjon shikimin.

Në bazë të studimeve të kryera së fundmi është vënë re se rreth 40 % e popullsisë globale, ka nëvojë për lente korrektuese përballë monitorëve dhe shifrat sa vijnë e rriten gjithnjë e më shumë.

Kanë qënë inxhinierët informaticienë, të cilët kanë ndërtuar një prototip monitorikompjuterik, i cili “korrigjon” problemet me shikimin për një grup individësh.

Duke i’u referuar sistemit në fjalë, ai funksionon nëpërmjet një programimi të atillë, që kombinon dritën e çdo pikseli në ekran bazuar në përshkrimin e syzeve që ka përdoruesi.

Zbulimi i takon një grupi inxhinierësh të Universitetit të Kalifornisë dhe të Institutit të Teknologjisë së Masaçusets

Top