5 pacientë me koronavirus në intensivë

Shpërndaje

5 pacientë me COVID-19 në intensivë në QKUK.

Në intensiven e Klinikës Infektive për momentin janë duke u trajtuar pesë pacientë me COVID-19.

Doktoresha Jehona Zhuti ka thënë se pacientët janë në gjendje të rëndë shëndetësore.

“Në intensiven e Klinikës Infektive momentalisht janë pesë pacientë që janë të shtrirë.

Fatkeqësisht kapaciteti është deri në gjashtë pacientë.

Ata janë në gjendje të rëndë. Jemi duke dhënë maksimumin me ato mjete që kemi”, ka thënë ajo për EO.

Zhuti ka thënë se rritja e numrit të rasteve të infektuara po e ngarkon Klinikën Infektive.

“Rritja e numrit të rasteve po e ngarkon Klinikën Infektive dhe mund të them se në rolin e specializantes se është një gjendje mjaftë e rënduar dhe faktikisht gati jemi të stërmbushur me pacient. Kështu që nuk është një situatë e mirë. Është një situatë goxha alarmuese”, ka përfunduar Zhuti.

Shpërndaje

Lajmet e fundit qe mund ti lexoni...
Lajme te ndryshme te rendeishme shqip