85 pacientë me koronavirus po trantohen në spitalin e Pejës, 13 në gjendje më të rëndë

Shpërndaje

Në Spitalin e Pejës janë duke u trajtuar 85 me COVID-19, prej të cilëve 13 janë në gjendje më të rëndë shëndetësore.

Sa i përket gjendjes së pacientëve, 3 pacientë janë në Respirator (CPAP), 54 pacientë janë në Oksigjeno terapi, nga këta 13 pacientë janë në gjendje më të rëndë, ndërsa 3 pacientë është shëruar gjatë 24 orëve të fundit.

“Përndryshe gjatë 24 orëve të fundit në Spitalin e Përgjithshëm në Pejë, 171 pacientë kanë marrë trajtim emergjent shëndetësorë, dhe nga këta 13 pacientë janë shtrirë për trajtim të mëtutjeshëm”, thuhet në njoftimin e Spitalit të Pejës.

Po ashtu, 5 lindje kanë qenë dje në Spitalin e Përgjithshëm në Pejë, të gjitha lindjet kanë qenë normale. Kanë lindur 5 foshnje, 2 të gjinisë mashkullore dhe 3 të gjinisë femërore.

“260 pacientë kanë kryer analiza, që në total kanë bërë 3,698 analiza, ndërsa janë kryer 10 operacione”, thuhet në komunikatë.

Shpërndaje

Lajmet e fundit qe mund ti lexoni...
Lajme te ndryshme te rendeishme shqip