Açka kundër vendimit për studentët e Mjekësisë: Masë ekstreme, duket konsultuar

Deputetja e PD, Flutura Açka është shprehur në Kuvend totalisht kundër vendimit që studentëve t’u  mbahet diploma për 5 vvite. Ajo tha se ky është një masë ekstreme  dhe i papërshtatshëm, teksa tha se vendimi do të ketë pasojë. Ndër të tjera ajo tha se shtetet që marrin mjekë dhe inferierë duhet të paguajnë kostot, […] The post Açka kundër vendimit për studentët e Mjekësisë: Masë ekstreme, duket konsultuar appeared first on Newsbomb Albania.

Açka kundër vendimit për studentët e Mjekësisë: Masë ekstreme, duket konsultuar

Deputetja e PD, Flutura Açka është shprehur në Kuvend totalisht kundër vendimit që studentëve t’u  mbahet diploma për 5 vvite.

Ajo tha se ky është një masë ekstreme  dhe i papërshtatshëm, teksa tha se vendimi do të ketë pasojë. Ndër të tjera ajo tha se shtetet që marrin mjekë dhe inferierë duhet të paguajnë kostot, dhe jo studentëve t’u mbahet diploma duke shkrlur kështu dhe të drejtat e njeriut.

“Nxitim i papërshtatshëm, ka shumë arsye se nuk keni pse të përfshini këtë kontigjent. Nuk është konsultuar me grupet e interest, që janë studentët. Nuk e shoh të arsyeshme që të përshpejtohen dhe të sillet në parlament më kaq nxitim.

Gjëja e parë që ndodh është shkelja e të drejtave të njeriut dhe është e papranueshme që në të vendosim me dhunë pa krijuar mundësinë që pse i marrim këto masa. Jam për të marra masa që fëmijët mos të na ikin por jo me këtë forma absurde. E shoh pavend që ta kaloni me kaq nxitim këtë masë drastike ekstreme”, tha Açka.

The post Açka kundër vendimit për studentët e Mjekësisë: Masë ekstreme, duket konsultuar appeared first on Newsbomb Albania.