Aplikimi për vizë, makth i vërtetë për kosovarët

Kosova vazhdon të jetë ende të jetë e izoluar në Evropë.

Marrja e një vize është kthyer në makth për kosovarët. Përveç pritjeve para ambasadave dhe procedurave të ndërlikuara për aplikim, ata shpenzojnë edhe shumë para.

Por nga krejt këto procedura që iu duhet t’i kryejnë, qytetarët po mbesin të dëshpëruar nga përgjigjja që marrin.

Gjinovci ka bërë të ditur sa ka shpenzuar ai për një aplikim.

Përkundër refuzimit ky i fundit do të aplikojë përsëri për vizë. Nëpër të njëjtat procedura të komplikuara, kanë kaluar edhe kosovarë të tjerë.
Nga ana tjetër Sali Buqaj po e sheh si biznes rregullimin e dokumenteve nga agjencitë. Edhe Artian Krasniqi ka pasur të njëjtën përvojë.

Për vizitë familjare kishte aplikuar edhe Shkurie Hajdari. Hajdari ka bërë të ditur shumën që prek qindra euro për të kryer aplikimin.

Ndërsa nga raporte të mëhershme të organizatave joqeveritare flasin për mesatarisht 5 milionë euro në vit, që kosovarët i shpenzojnë për t’u pajisur me viza, ndërkohë që nuk është e sigurt nëse ata marrin vizë ose

Lajmet e fundit qe mund ti lexoni...
Lajme te ndryshme te rendeishme shqip