BIZNES

“Mos bëj të fortin, mos u bëj budalla”/ Letrën e Trumpit, Erdogani e hodhi në koshin e plehrave (FOTO)

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan e hodhi në koshin e plehrave letrën e shefit të Shtëpisë së Bardhë, Donald Trump “në kosh”.

Të njëjtat burime që bënë këtë pohim për BBC-në, thanë se Erdogani e refuzoi krejtësisht mesazhin e presidentit amerikan. Në letrën e datës 9 tetor, të dërguar pasi trupat amerikane u tërhoqën nga Siria, Trump i thoshte Erdoganit:

“Mos bëj të fortin. Mos u bëj budalla! Le të për punojmë një marrëveshje të mirë! Ju nuk dëshironi të jeni përgjegjës për masakrimin e mijëra njerëzve, dhe unë nuk dua të jem përgjegjës për shkatërrimin e ekonomisë turke – dhe kam për ta bërë një gjë të tillë, ishte mesazhi i Trumpit.

Por pikërisht në ditën kur letra mbërriti në tryezen e Erdoganit, tha BBC, Ankaraja nisi ofensivën përtej kufirit me Sirinë.

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan e hodhi në koshin e plehrave letrën e shefit të Shtëpisë së Bardhë, Donald Trump “në kosh”.

Të njëjtat burime që bënë këtë pohim për BBC-në, thanë se Erdogani e refuzoi krejtësisht mesazhin e presidentit amerikan. Në letrën e datës 9 tetor, të dërguar pasi trupat amerikane u tërhoqën nga Siria, Trump i thoshte Erdoganit:

“Mos bëj të fortin. Mos u bëj budalla! Le të për punojmë një marrëveshje të mirë! Ju nuk dëshironi të jeni përgjegjës për masakrimin e mijëra njerëzve, dhe unë nuk dua të jem përgjegjës për shkatërrimin e ekonomisë turke – dhe kam për ta bërë një gjë të tillë, ishte mesazhi i Trumpit.

Por pikërisht në ditën kur letra mbërriti në tryezen e Erdoganit, tha BBC, Ankaraja nisi ofensivën përtej kufirit me Sirinë.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LAJME ME TE LEXUARA

Loading...
To Top