“Çështje kohe” vizita e Biden në Ukrainë

Vizita e Biden në Ukrainë vetëm “çështje kohe”.

Kryetari i Komitetit të Inteligjencës së Dhomës së Përfaqësuesve të SHBA thotë se është vetëm “çështje kohe” përpara se Biden të vizitojë Ukrainën, raporton CNN.

Kryetari i Komitetit të Inteligjencës së Dhomës së Përfaqësuesve të SHBA, Adam Schiff tha se ai mendon se “është vetëm çështje kohe” përpara se presidenti amerikan Joe Biden të vizitojë Ukrainën.

Më duhet të mendoj se një vizitë presidenciale është diçka në shqyrtim, por vetëm një çështje se sa shpejt do të jetë e realizueshme”, tha Schiff për CNN.

Ai shtoi se takimi që delegacioni i Kongresit amerikan që shkoi dje në Kiev dhe u takua me presidentin ukrainas Volodymyr Zelensky u fokusua në prioritetet e tij për ndihmën e mëtejshme, veçanërisht pasi ukrainasit hyjnë në një fazë të re të luftës me luftime më të përqendruara në pjesën lindore të vendit.

I pyetur se çfarë mendonte Zelensky për çmimin prej 33 miliardë dollarësh që Biden kërkoi në kërkesën e tij shtesë për ndihmë për Ukrainën në Kongres, Schiff tha: “Është detyra e tij të thotë se asgjë nuk mjafton dhe, ju e dini, ne e kuptojmë këtë, ne e respektojmë atë. Megjithatë. Mendoj se ai është shumë mirënjohës për atë që po bëjmë”.

Schiff tha se ata diskutuan një sërë çështjesh, duke përfshirë sigurimin që ai po merr pajisjet ushtarake që i nevojiten dhe po i merr ato shpejt. Ata diskutuan krizën humanitare, refugjatët, krimet e luftës dhe ai tha, “Unë doja të sigurohesha si kryetar i inteligjencës që ai të merrte inteligjencën që i nevojitet.”

Lajmet e fundit qe mund ti lexoni...
Lajme te ndryshme te rendeishme shqip