Dy arsye pse nuk mund të humbni peshë pas lindjes

Deri sa, shumë gra në mënyrë shumë të thjeshtë humbin peshën që kanë fituar gjatë shtatzënisë, disa të tjera e kanë shumë më të vështirë. Edhe pse shumë faktorë varen nga suksesi i humbjes së peshës pas lindjes, disa gjëra sabotojnë më tej të gjithë procesin. Siç shpjegojnë ekspertët, dy gjëra të papritura mund ta […]

Dy arsye pse nuk mund të humbni peshë pas lindjes
Nënë, fëmijë, foshnje. Foto: Hollie Santos/Unsplash

Deri sa, shumë gra në mënyrë shumë të thjeshtë humbin peshën që kanë fituar gjatë shtatzënisë, disa të tjera e kanë shumë më të vështirë. Edhe pse shumë faktorë varen nga suksesi i humbjes së peshës pas lindjes, disa gjëra sabotojnë më tej të gjithë procesin. Siç shpjegojnë ekspertët, dy gjëra të papritura mund ta bëjnë shumë të vështirë humbjen e peshës pas lindjes. Këto janë sasia e pamjaftueshme e gjumit dhe stresi, shkruan Panacea.

Edhe pse studimet tregojnë se trupit tonë i duhen mesatarisht nëntë muaj për t’u rikthyer në peshën e saj të mëparshme, procesi është i ndryshëm për çdo grua. Nëse flemë më pak, kjo e bën edhe më të vështirë humbjen e peshës, pavarësisht nëse ushqehemi shëndetshëm apo ushtrojmë rregullisht.

Përveç kësaj, ekspertët deklarojnë se stresi ka një ndikim të madh në pamundësinë për të humbur peshë. Në disa raste, ndjeshmëria ndaj stresit mund të çojë në anashkalimin e vakteve ose në mënyrë të pandërgjegjshme mbingrënie, gjë që saboton humbjen e peshës.