Ish-deputetit i LDK-së ankohet pasi PZAP-ja ia refuzoi ankesën për vjedhje të votave

Ish-deputeti i LDK-së ankohet se iu vodhën votat.

Ish-deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, që në zgjedhjet e fundit parlamentare garoi edhe për një tjetër mandat në Kuvend, Visa Hori thotë se ia kanë vjedhur votat gjatë numërimit.

Pasi për këtë është ankuar në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa (PZAP) dhe është refuzuar, ai denoncimin e ka bërë në Facebook.

“SKANDALET NË QNR NUK KANË TË NDALUR; Vetëm në kutinë 1815E/01R më janë tjetërsuar 44 vota, ku edhe përkundër ankesës sime që e kam bërë në PZAP, sot morra përgjigjen se ankesa më është refuzuar për shkak se gjoja nuk paskam ofruar dëshmi të mjaftueshme. E çfarë dëshmishë tjera duhet me ju ofru këtyre, Formulari i Rezultateve të Kandidatëve (shih foton) dëshmon se në këtë vendvotim kam pasur 48 vota. Ankesës i kam bashkangjitur edhe deklaratat e komisionerëve se kam pasur po këtë numër të votave në këtë kuti, ndërsa në rezultatet preliminare të KQZ më figurojnë vetëm 4 vota. Kjo është e papranueshme dhe përtej saj, KQZ po devijon vullnetin e qytetarëve, prandaj RINUMRIMI i votave është i pashmangshëm nëse duam që procesi të mbyllet fer”, ka shkruar Hoti.

Lajmet e fundit qe mund ti lexoni...
Lajme te ndryshme te rendeishme shqip