Kështu duhet të urohet saktë Bajrami

Si duhet të urohet saktë Bajrami?

Nesër besmitarët myslimanë festojnë Bajramin. Një urim i zakonshëm për njëri-tjetrin është karakteristikë e kësaj feste.

Gjuhtarët këshillojnë që nesër besimtarët ta urojnë njëri-tjetrin në shqip.

Faqja “VËREJTJE DHE RREGULLA GRAMATIKORE” ka shkruar në Facebook se si duhet të bëhet urimi.

“Kur të urojmë nesër, le të urojmë shqip! Le të themi “Bajrami i Fitrit” dhe jo sipas sintaksës turke “Fitër Bajrami”! Le të urojmë: “Gëzuar Bajramin!”, “Urime për Bajramin!”, ose edhe “Përhajr Bajrami!””, shkruhet në këtë faqe.

Si nuk duhet të urohet ‘kurrsesi’?

“Por, kurrsesi jo “Urime Bajrami!” dhe jo “Urime Bajramin!”! Për një “për” të mos e prishim Ramazanin!”, shkruhet në këtë faqe.

Lajmet e fundit qe mund ti lexoni...
Lajme te ndryshme te rendeishme shqip