KOSOVA

Deputeti i VV-së publikon një tjetër shkelje të ligjit, kësaj radhe nga KEDS-i

Mefail Bajqinovci publikon një tjetër shkelje të ligjit, kësaj radhe nga KEDS-i.

Deputeti Mefail Bajqinovci ka publikuar një shkelje të ligjit nga KEDS-i, ku sipas tij është larguar nga puna punëtori me përvojë dhe njëkohësisht sekretari i sindikatës së punëtorëve në KEDS, Rashit Gashin.

“Kjo është shkelje e rëndë Ligjit mbi Organizimit Sindikal, është vepër penale e përcaktuar me Kodin Penal. Kjo goditje ndaj të drejtave të njeriut, nga ana e këtij punëdhënësi, duhet të marrë përgjigje nga institucionet e zbatimit të ligjit që kujdesen për mbrojtjen dhe garantimin e të drejtave, lirive dhe interesave të ligjshme të punëtorëve në Kosovë”, ka shkruar Bajqinovci.

Deputeti Mefail Bajqinovci ka publikuar një shkelje të ligjit nga KEDS-i, ku sipas tij është larguar nga puna punëtori me përvojë dhe njëkohësisht sekretari i sindikatës së punëtorëve në KEDS, Rashit Gashin.

“Kjo është shkelje e rëndë Ligjit mbi Organizimit Sindikal, është vepër penale e përcaktuar me Kodin Penal. Kjo goditj..

Mefail Bajqinovci publikon një tjetër shkelje të ligjit, kësaj radhe nga KEDS-i.

Deputeti Mefail Bajqinovci ka publikuar një shkelje të ligjit nga KEDS-i, ku sipas tij është larguar nga puna punëtori me përvojë dhe njëkohësisht sekretari i sindikatës së punëtorëve në KEDS, Rashit Gashin.

“Kjo është shkelje e rëndë Ligjit mbi Organizimit Sindikal, është vepër penale e përcaktuar me Kodin Penal. Kjo goditje ndaj të drejtave të njeriut, nga ana e këtij punëdhënësi, duhet të marrë përgjigje nga institucionet e zbatimit të ligjit që kujdesen për mbrojtjen dhe garantimin e të drejtave, lirive dhe interesave të ligjshme të punëtorëve në Kosovë”, ka shkruar Bajqinovci.

Deputeti Mefail Bajqinovci ka publikuar një shkelje të ligjit nga KEDS-i, ku sipas tij është larguar nga puna punëtori me përvojë dhe njëkohësisht sekretari i sindikatës së punëtorëve në KEDS, Rashit Gashin.

“Kjo është shkelje e rëndë Ligjit mbi Organizimit Sindikal, është vepër penale e përcaktuar me Kodin Penal. Kjo goditje ndaj të drejtave të njeriut, nga ana e këtij punëdhënësi, duhet të marrë përgjigje nga institucionet e zbatimit të ligjit që kujdesen për mbrojtjen dhe garantimin e të drejtave, lirive dhe interesave të ligjshme të punëtorëve në Kosovë”, ka shkruar Bajqinovci.

Postimi i plotë:

KEDS’i ka së fundmi ka larguar nga puna punëtorin me përvojë dhe njëkohësisht sekretarin e sindikatës së punëtorëve në KEDS Rashit Gashin, për shkak të angazhimit të tij sindikal.

Kjo është shkelje e rëndë Ligjit mbi Organizimit Sindikal, është vepër penale e përcaktuar me Kodin Penal. Kjo goditje ndaj të drejtave të njeriut, nga ana e këtij punëdhënësi, duhet të marrë përgjigje nga institucionet e zbatimit të ligjit që kujdesen për mbrojtjen dhe garantimin e të drejtave, lirive dhe interesave të ligjshme të punëtorëve në Kosovë.

KEDS’i duhet ta kuptojë se kushdo që mund t’i ketë garantuar se Kosova është njëlloj pashallëku a sulltanati, e ka udhëzuar gabim. Kosova është shoqëri e lirë, demokratike dhe ka legjislacion që i garanton të drejtat dhe liritë universale.

Qeveria dhe institucionet do të bëjnë gjjthëçka që duhet që të sigurojnë jetësimin e këtyre të drejtave.

Ftoj inspektoriatin e punës dhe institucionet relevante të marrin masa ndaj KEDS-it për rastin në fjalë.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LAJME ME TE LEXUARA

Loading...
To Top