KOSOVA

Shoku i dhomës së Astrit Deharit nga arratia ka një kërkesë për Albulena Haxhiun

Shoku i dhomës së Astrit Deharit, Adonis Gashi i cili që disa muaj është në arrati ka thënë se nuk do të dorëzohet para drejtësisë përderisa nuk dëshmohet pafajësia e tij.

Gashi i cili ishte në listën e dëshmitarëve në rastin Dehari është një nga tetë personat që po akuzoheshin për planifikimin dhe vr’asjen e eprorit të Policisë së Kosovës, Shemsi Gashit i privuar nga jeta më 25 mars 2015 në lagjen “Mati” të Prishtinës.

“Nuk do të deklarohem për rastin Dehari përderisa nuk rishikohet dosja ime. Unë jam i pafajshëm dhe dua që kjo gjë të dëshmohet. Pas kësaj mund edhe të dëshmoj”, tha Gashi për Portali. info.

“Kërkoj nga Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu që të bëjë një kërkesë që të rishikohet dosja ku unë jam i akuzuar, pasi pafajsia ime është në ato letra” shtoi ai.

Ndryshe në vitin 2017 në burg ka vdekur Naser Makolli i cili poashtu ishte në dhomë me Astrit Deharin.

Vetëvendosje e kishte cilësuar këtë vdekje të dyshimtë.

“Ende pa filluar hetimet nga një institut i pavarur ..

Shoku i dhomës së Astrit Deharit, Adonis Gashi i cili që disa muaj është në arrati ka thënë se nuk do të dorëzohet para drejtësisë përderisa nuk dëshmohet pafajësia e tij.

Gashi i cili ishte në listën e dëshmitarëve në rastin Dehari është një nga tetë personat që po akuzoheshin për planifikimin dhe vr’asjen e eprorit të Policisë së Kosovës, Shemsi Gashit i privuar nga jeta më 25 mars 2015 në lagjen “Mati” të Prishtinës.

“Nuk do të deklarohem për rastin Dehari përderisa nuk rishikohet dosja ime. Unë jam i pafajshëm dhe dua që kjo gjë të dëshmohet. Pas kësaj mund edhe të dëshmoj”, tha Gashi për Portali. info.

“Kërkoj nga Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu që të bëjë një kërkesë që të rishikohet dosja ku unë jam i akuzuar, pasi pafajsia ime është në ato letra” shtoi ai.

Ndryshe në vitin 2017 në burg ka vdekur Naser Makolli i cili poashtu ishte në dhomë me Astrit Deharin.

Vetëvendosje e kishte cilësuar këtë vdekje të dyshimtë.

“Ende pa filluar hetimet nga një institut i pavarur ndërkombëtar i propozuar nga familja, vdiq dëshmitari kryesor. Vështirë të mos dyshosh në skenare të errëta të këtij pushteti kri’minal”, ishin shprehur zyrtarë të VV-së.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LAJME ME TE LEXUARA

Loading...
To Top