Shkencëtarët zgjidhën misterin e ‘këndimit’ të balenave

Shkencëtarët kanë zbuluar se si disa nga balenat më të mëdha krijojnë këngët e tyre komplekse. Gjegjësisht, duket se gunga dhe balenat e tjera me buzë kanë zhvilluar një organ të specializuar që u mundëson atyre të këndojnë nën ujë. Ekspertët kanë vërtetuar gjithashtu pse zhurma e krijuar nga njerëzit...

Shkencëtarët zgjidhën misterin e ‘këndimit’ të balenave
Shkencëtarët kanë zbuluar se si disa nga balenat më të mëdha krijojnë këngët e tyre komplekse. Gjegjësisht, duket se gunga dhe balenat e tjera me buzë kanë zhvilluar një organ të specializuar që u mundëson atyre të këndojnë nën ujë. Ekspertët kanë vërtetuar gjithashtu pse zhurma e krijuar nga njerëzit...