Valon Syla kritikon ashpër intervistën e Vjosa Osmanit në BBC

Shpërndaje

Syla ka thënë se deklaratat e Vjosa Osmanit në BBC kanë qenë të tepruara.

Ai thotë se vendet e rajonit kanë nivele shumë më të larta të korrupsionit dhe qytetarët e atyre vendeve nuk bëjnë deklarata kaq thumbuese ndaj vendit të tyre.

“Prindoni dhe Vjosa Osmani ka disa vite që marrin rroga nga ky shtet i Kosovës falë pozitave të tyre zyrtare. Prindoni dhe Vjosa Osmani marrin rroga nga shteti dhe e shajnë Kosovën”, thotë ai.

Tutje ai ka bëri krahasime të Kosovës me vendet e rajonit dhe kujtoi që Osmani ka qenë pjesë e LDK’së për disa vite me radhë.

“Të nisemi me vendet e rajonit. Mali i Zi. Gjukanoviq ka lidhje direkte me bosat e drogës. Kjo dihet. Po nuk e bëjnë publike jashtë. Njëjtë në Maqedoni, Serbi, Bosnjë e mos të flasim për Shqipërinë ku aty nuk dihet se cfarë niveli të alrtë të korrupsionit ka. Mos u brengosni. BE dhe ndërkombëtarët e dijnë se cfarë niveli të korrupsionit ka këtu. Ajo doli si amatere dhe foli si anëtare e shoqërisë civile që kërkon fonde. Jeta Xharra ka marrë miliona, por nuk e ka denoncuar askënd për korrupsion të madh. E dijmë këtë. Vjosa Osmani nuk ka dalur prej xhenetit. Ajo ka ardhur nga LDK që ishte në pushtet për disa vite me radhë dhe njihet për korrupsion”, shtoi ai.

Shpërndaje

Lajmet e fundit qe mund ti lexoni...
Lajme te ndryshme te rendeishme shqip