Është rritur në 35.233 numri i palestinezëve të vrarë nga sulmet izraelite në Gaza

Numri i palestinezëve të vrarë në sulmet izraelite në Rripin e Gazës që nga 7 tetori 2023 është rritur në 35.233, transmeton Anadolu. Në deklaratën e Ministrisë palestineze të Shëndetësisë në Gaza, jepet informacion për sulmet e Izraelit në Rripin e Gazës që vazhdojnë për 222 ditë. Ushtria izraelite ka kryer 5 masakra në sulme […]

Është rritur në 35.233 numri i palestinezëve të vrarë nga sulmet izraelite në Gaza
Vrasjet në Gaza. Foto: Agjencia Anadollu (AA)

Numri i palestinezëve të vrarë në sulmet izraelite në Rripin e Gazës që nga 7 tetori 2023 është rritur në 35.233, transmeton Anadolu.

Në deklaratën e Ministrisë palestineze të Shëndetësisë në Gaza, jepet informacion për sulmet e Izraelit në Rripin e Gazës që vazhdojnë për 222 ditë.

Ushtria izraelite ka kryer 5 masakra në sulme në pjesë të ndryshme të Gazës në 24 orët e fundit, 60 palestinezë të tjerë kanë humbur jetën dhe 80 janë plagosur.

Numri i palestinezëve të vrarë në sulmet e Izraelit në Rripin e Gazës që nga 7 tetori është rritur në 35.233 ndërsa numri i të plagosurve në 79.141.

Theksohet se ende ka njerëz të vdekur nën rrënoja dhe përreth rrugëve, por për shkak të pengesës së forcave izraelite, ekipet mjekësore dhe zyrtarët e Mbrojtjes Civile nuk mund të arrijnë tek trupat.