Suedi, në kopshtin e një xhamie është lënë një derr i ngordhur

Raportohet se në kopshtin e një xhamie në Skövde të Suedisë është lënë një derr i ngordhur, transmeton Anadolu. Në deklaratën e Policisë në Skövde thuhet se në mesnatë në kopshtin e një xhamie në Skövde është lënë një derr i ngordhur. Lidhur me incidentin kanë nisur hetimet për nxitje të grupit etnik dhe krim […]

Suedi, në kopshtin e një xhamie është lënë një derr i ngordhur
Flamuri i Suedisë. Foto nga Fisnik Xhelili / Portalb.mk

Raportohet se në kopshtin e një xhamie në Skövde të Suedisë është lënë një derr i ngordhur, transmeton Anadolu.

Në deklaratën e Policisë në Skövde thuhet se në mesnatë në kopshtin e një xhamie në Skövde është lënë një derr i ngordhur.

Lidhur me incidentin kanë nisur hetimet për nxitje të grupit etnik dhe krim të urrejtjes.

Sipas lajmit të gazetës “Nyheter 24”, Skövde është qyteti me numrin më të madh të krimeve të urrejtjes të kryera në Suedi në vitin 2024 sipas raportit të popullsisë.