Knaus: Eskalimi nga Serbia po bëhet për t’i nxitur Gjermaninë, Francën dhe MB’në për ta shtyrë votimin për anëtarësim në KiE

Drejtori i Institutit ESI, Gerald Knaus, ka thënë se veprimet e Serbisë për të eskaluar situatën po bëhen me qëllim që të shtyjë votimin për aplikimin e Kosovës në Këshill të Europës në takimin e Komitetit të Ministrave. “Po. Dhunë për kërcënim. Dhe: Ky përshkallëzim ka një qëllim të vetëm: Të nxitë Gjermaninë, Francën dhe […]

Knaus: Eskalimi nga Serbia po bëhet për t’i nxitur Gjermaninë, Francën dhe MB’në për ta shtyrë votimin për anëtarësim në KiE
knaus:-eskalimi-nga-serbia-po-behet-per-t’i-nxitur-gjermanine,-francen-dhe-mb’ne-per-ta-shtyre-votimin-per-anetaresim-ne-kie

knaus:-eskalimi-nga-serbia-po-behet-per-t’i-nxitur-gjermanine,-francen-dhe-mb’ne-per-ta-shtyre-votimin-per-anetaresim-ne-kie

Drejtori i Institutit ESI, Gerald Knaus, ka thënë se veprimet e Serbisë për të eskaluar situatën po bëhen me qëllim që të shtyjë votimin për aplikimin e Kosovës në Këshill të Europës në takimin e Komitetit të Ministrave.

“Po. Dhunë për kërcënim. Dhe: Ky përshkallëzim ka një qëllim të vetëm: Të nxitë Gjermaninë, Francën dhe Mbretërinë e Bashkuar që të shtyjë votimin për anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Europës. Duke e bërë këtë, ajo largon vëmendjen nga mesazhi i fortë që vjen nga 3/4 e anëtarëve të APKE: se Kosova tani është gati t’i bashkohet Këshillit të Europës. A do të funksionojë përshkallëzimi? A do të shtyhet votimi? Nëse funksionon, rrezikon të jetë një verë shumë e dhunshme në vitin 2024 në Ballkan”, tha ai.

BE dje dhe ambasadorët e SHBA-së dhe Gjermanisë sot kanë reaguar për veprimet e Serbisë kundër qytetarëve të Kosovës, duke kërkuar që të qetësojë situatën.