Terapistët këshillojnë: Nëse dëshironi një marrëdhënie të shëndetshme me fëmijët tuaj, duhet t’i bëni këto dy gjëra

Shumica e prindërve duan vetëm më të mirën për fëmijët e tyre. Qëllimi i tyre është t’i shohin ata të rriten në njerëz të lumtur dhe të suksesshëm dhe të krijojnë një hapësirë ​​ku ata mund të mësojnë dhe të lulëzojnë në marrëdhënie të sigurta dhe të shëndetshme. Megjithatë, nuk është gjithmonë e lehtë të […]

Terapistët këshillojnë: Nëse dëshironi një marrëdhënie të shëndetshme me fëmijët tuaj, duhet t’i bëni këto dy gjëra
Gudulisja e fëmijëve. Foto: Monkey Business Images në Canva

Shumica e prindërve duan vetëm më të mirën për fëmijët e tyre. Qëllimi i tyre është t’i shohin ata të rriten në njerëz të lumtur dhe të suksesshëm dhe të krijojnë një hapësirë ​​ku ata mund të mësojnë dhe të lulëzojnë në marrëdhënie të sigurta dhe të shëndetshme. Megjithatë, nuk është gjithmonë e lehtë të gjesh një mënyrë për të arritur këtë qëllim, shkruan Panacea.mk.

Terapistja Eli Harvod ndan dy këshilla për këtë temë.

Bëhuni një strehë efektive dhe e sigurt për ta

Është e rëndësishme të jesh i lidhur dhe empatik me fëmijët dhe të jesh një udhëheqës i vendosur, por në të njëjtën kohë të dish të ruash qetësinë, thotë Harvod. Është detyra e prindërve të krijojnë atë strehë të sigurt për fëmijët. Kjo hapësirë ​​e sigurt mund t’i ndihmojë ata të përballen me emocionet e tyre, ndërkohë që i ndihmon ata të kuptojnë botën përreth tyre. Pra, është e rëndësishme të jeni të kuptueshëm dhe të durueshëm me shpërthimet e tyre.

Krijoni një themel të sigurt

Fëmijët kanë nevojë për një themel të sigurt me prindërit e tyre, ku kufijtë dhe mësimet mund t’i ndihmojnë ata të rriten dhe të zhvillohen. “Kjo gjithashtu do të thotë që ne duhet të jemi prindër që mund të përballojmë procesin emocional kur fëmijët tanë na lënë, largohen dhe eksplorojnë botën reale”, thotë terapistja.

Gjatë kësaj periudhe, fëmijët do të bëjnë shumë gabime, thekson Harvod. Megjithatë, ata do të mësojnë nga ato gabime dhe ndoshta edhe do të lidhen me të tjerët.

Terapistja arrin në përfundimin se puna e prindit është të jetë një themel i sigurt për fëmijët kur të kthehen, të jetë një bazë që i ndihmon ata të ndihen të kuptuar dhe të sigurt ndërsa eksplorojnë jetën.