KOSOVA

Kosovë/ Vetëvendosja 32 deputetë, LDK-ja 29; Nisma dhe AKR jashtë Kuvendit

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka publikuar rezultatin përfundimtar të zgjedhjeve të parakohshme që u mbajtën në Kosovë.

Vetëvendosje ka marrë 32 deputetë, ndërsa LDK-ja 29. Ndërkohë Nisma Socialdemokrate me AKR-në dhe PD-në, mbeten përfundimisht jashtë Kuvendit të Kosovës. Sipas Valdete Dakës, LDK ka fituar 24.458%, PDK 21.163%, AAK-PSD 11.477, Nisma – 4.984% dhe Lista serbe 6.754 përqind.

Në faqen zyrtare të KQZ-së, janë publikuar emrat dhe numri i votave që ka marrë secili kandidat për deputet.

Kujtojmë se zgjedhjet e parakohshme u mbajtën më 6 tetor. Albin Kurti, kandidati më i votuar është vetëshpallur për postin e kryeministrit, ndërkohë që vijojnë negociatat me LDK-në për krijimin e qeverisë së re.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka publikuar rezultatin përfundimtar të zgjedhjeve të parakohshme që u mbajtën në Kosovë.

Vetëvendosje ka marrë 32 deputetë, ndërsa LDK-ja 29. Ndërkohë Nisma Socialdemokrate me AKR-në dhe PD-në, mbeten përfundimisht jashtë Kuvendit të Kosovës. Sipas Valdete Dakës, LDK ka fituar 24.458%, PDK 21.163%, AAK-PSD 11.477, Nisma – 4.984% dhe Lista serbe 6.754 përqind.

Në faqen zyrtare të KQZ-së, janë publikuar emrat dhe numri i votave që ka marrë secili kandidat për deputet.

Kujtojmë se zgjedhjet e parakohshme u mbajtën më 6 tetor. Albin Kurti, kandidati më i votuar është vetëshpallur për postin e kryeministrit, ndërkohë që vijojnë negociatat me LDK-në për krijimin e qeverisë së re.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LAJME ME TE LEXUARA

Loading...
To Top